Niet de grootste Lampenwinkel maar wel de grootste lamp ter wereld

De Grootste Lampenwinkels van Nederland

Als je een lamp gaat kopen is het fijn om veel keuze te hebben, zo gingen wij op onderzoek uit: Bij welke lampenwinkel heb je nou het meeste keuze? Het is traditie in Nederland om je zo snel mogelijk neer te zetten als ‘de grootste’ of ‘de beste’ lampenwinkel, zo staan sites vol met deze claims. Dat maakt het lastig. Toch hebben we het antwoord gevonden. Laten we alleen bij het begin beginnen.

De grootste lampenwinkels ter wereld

De grootste shop / winkel ter wereld is Amazon, met een beurswaarde (2018) van +/- 700 Miljard Euro. Je zou automatisch denken dat zo’n gigant dan ook wel het meeste lampen zou verkopen. Amazon heeft er in ieder geval een aantal in een assortiment, als je bijvoorbeeld op ‘Lamp’ zoekt krijg je het resultaat: Meer dan 200.000 producten, zoek je specifieker naar een ‘Led Night Light’ dan geeft Amazon aan dat er ‘meer dan 60.000 producten zijn. ‘Dat zou dan wel de maximale keuze zijn zou je denken. Niets is minder waar: want de meeste lampen en led verlichting producten worden in Azië gemaakt. En laat daar nou ook een enorme webshop bestaan, namelijk Alibaba.

Lampen uit Azië

Op bovenstaande termen: ‘Lamp en Led Night Light’ heeft Alibaba maar liefst 900.000 en 222.000 producten om uit te kiezen. Voor het grootste assortiment moet je dus bij Alibaba zijn. De prijzen zijn er ook nog eens laag door de grote concurrentie en tsja wellicht ook door de lage kwaliteit. Zelf zou ik op beide sites niet al te snel bestellen, alleen al omdat je beter de lampenwinkel op de hoek kunt helpen met een aankoop dan zo’n grote speler die juist al die lokale spelers doet verdwijnen. Leuk om te weten, maar terug dus naar Nederland!

De Grootste (echte) lampenwinkel van Nederland

Groot definiëren we in dit onderzoek naar voornamelijk de vierkante meters. En dan niet de vierkante meters van de totale winkel (dan zou waarschijnlijk de Ikea winnen) maar de vierkante meters pure lampenwinkel. De winkel waar je echt even een stukje om voor wilt rijden als je zoveel keuze voorgeschoteld krijgt.

De Top 7 Lampenwinkels van Nederland:

  1. In Barendrecht (Zuid Holland) is de lampenwinkel Straluma gevestigd, dat is een echte gigantische verlichtings winkel met meer dan 7500M2 showroom en meer dan 9000 lampen! (Ook nog eens 7 dagen per week geopend) Niet het gehele gebouw is gericht op lampen, maar wel een heel groot deel. Zeker wel de grootste lampen showroom van Nederland dus. (Zal wel een aardige energie rekening zijn). Lees hier meer over Straluma
  2. Meer dan 3000M2 showroom vol met lampen, in Oosterhout heeft de showroom van Lampenpaleis / Verlichting Specialist een aardig assortiment aan lampen hangen. lees hier meer over Lampenpaleis.
  3. De EGLO showroom is een begrip onder zowel particulieren als voornamelijk ook professionele dealers, 1500M2 Showroom. Ook in Oosterhout. (Noord Brabant / Kaartje)
  4. In Diemen (Noord Holland) kan je bij Troost Verlichting lampen uitzoeken in een showroom van maar liefst 1200M2.
  5. Rietveld Licht & Wonen een grote winkel (Noord Brabant / Sliedrecht) met maar liefst 220.000 lampen op voorraad. (dat kunnen dus ook 1000en mini led lichtjes zijn) ( ~ 1100M2) Lees hier meer over Rietveld Licht.
  6. In Beuningen (naast Nijmegen / Gelderland) staat een enorme lampen showroom (Webo verlichting) met meer dan 60 design merken & verlichtingsontwerpers. De Showroom is 1000M2 groot en hangt helemaal vol.
  7. Het light Depot in het oosten van Nederland (Duiven – Gelderland) noemt zich ‘de grootste verlichtingsoutlet van Europa’. Moeilijk om de precieze meters in te schatten, wel hebben ze een groot Assortiment & voornamelijk ook goede prijzen! ( ~ 1000M2)

Missen we een grote showroom ( we denken dat we de grootste wel te pakken hebben, en nee we willen geen Ikea’s en Karwei winkels in dit overzicht) neem dan contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *