Niet de grootste Lampenwinkel maar wel de grootste lamp ter wereld

De Grootste Lampenwinkels van Nederland

Als je een lamp gaat kopen is het fijn om veel keuze te hebben, zo gingen wij op onderzoek uit: Bij welke lampenwinkel heb je nou het grootste assortiment? Het is traditie in Nederland om jouw (lampen)winkel zo snel mogelijk neer te zetten als ‘de grootste’ of ‘de beste’ lampenwinkel, zo staan sites vol met deze claims. Dat maakt het lastig. Toch hebben we het antwoord gevonden. Laten we bij het begin beginnen.

Grote Lampenwinkels… Online of Offline?

Wat maakt nou een grote lampenwinkel, als je kijkt naar ‘welke partij in Nederland het meeste lampen verkoopt’ dan kom je al snel uit bij de grootste ketens of webshops:

  • Bol.com heeft goede papieren om de grootste lampenwinkel te zijn of te worden, omdat het lampen assortiment daar de laatste maanden bizar is gegroeid.
  • Intergamma ( Zowel Gamma als Karwei ) – Deze keten heeft maar liefst 300 vestigingen en  heeft wel een groot aanbod. Of het een goed aanbod is, is een andere vraag..

Tussen deze twee partijen zal op dit moment de wedstrijd gaan. Bol.com heeft op dit moment wel de beste papieren om in Nederland de grootste lampenwinkel te zijn. Of misschien nog een andere partij:

Amazon is er ook al in Nederland, doorgaans heeft Amazon een gigantisch lampenassortiment. In Nederland nu nog overigens: Een mager aanbod. Dus hier zou zo maar eens over een jaar of twee de grootste partij van Nederland kunnen staan.

Het grootste Assortiment?

Als je kijkt naar de lampenwinkel met het grootste assortiment in Nederland dan is er geen andere keuze dan Bol.com. Hier zijn maar liefst 20.000+ lampen aan te schaffen.

De Grootste (echte) lampenwinkel van Nederland

Groot definiëren we in dit onderzoek naar voornamelijk de vierkante meters. En dan niet de vierkante meters van de totale winkel maar de vierkante meters pure lampenwinkel. De winkel waar je echt even een stukje om voor wilt rijden als je lampen wilt gaan kopen en inspiratie nodig hebt.