Standaard Lampen Foto

Lampen kopen – 12 Concrete (Snelle) Tips!

Bij het Lampen Kopen zijn er 12 slimmigheden die u moet weten. Lees ze snel (kost 2 minuten) en maak niet de fouten die anderen maakten. Heeft u ook een tip laat hem dan in de reacties achter, dan kunnen we er 13 tips van maken! =)

De Ideale 12 “ Lampen Kopen” Tips!

 1. Als u dichtbij ‘offline’ in een echte winkel een lamp kunt kopen, doe dit dan! Help uw buurt, help de lokale winkeliers. Ga pas ‘online’ kopen als er in de buurt niets te vinden is. De lokale partijen gaan uit het straatbeeld verdwijnen als u enkel online een aankoop doet.
 2. Voordat u naar een offline lampenwinkel gaat neem dan altijd een foto mee van de lamp die kapot is en/of de omgeving en/of de lamp fitting zelf. Zo kan iemand snel en effectief helpen.
 3. De lichtkleur is vooral bij LED verlichting (spots) enorm belangrijk, wilt u dat ‘gele’ licht hebben kijk dan goed naar de aangegeven kleurtemperatuur in Kelvin (2700K tot 5000K) Geel licht is een LED spot van 2700K tot 3000K. Hoe lager hoe geler.
 4. LED = Op alle vlakken beter, ga voor LED. Eind discussie over LED =) (ps. 85% minder energie = $$$)
 5. Goedkoop online een lamp kopen? Niet doen, u eindigt bij Chinese Import partijen als Alibaba en ja u kunt hier bij toeval een hele goed aankoop doen. Maar stel je voor dat 30% van die aankopen misgaan en veel tijd vragen om goed op orde te krijgen. Lampen goedkoop online kopen is vaak duurkoop.
 6. Gaat u een heel huis inrichten met lampen? Gaat u heel veel lampen kopen? Maak dan eerst een goed lichtplan, dit kan veelal samen met de lokale winkel. Sommige plekken in uw huis hebben absoluut NIET die dure design lampen nodig.
 7. design lampen kopen

  Deze zou ik dus niet in de woonkamer neerzetten =)

  Zeer opvallende Designlampen kunnen vaak persoonlijk mooi gevonden worden maar tegen vallen bij de massa, houdt hier rekening mee als u ooit uw huis nog wilt verkopen. Vreemde lampen vallen nogal negatief op op die Funda foto’s. Ook is een huis ‘vol’ met designlampen vaak niet mooi, maak een goede mix in uw lichtplan (zie punt:t 6)

 8. Let op DIMBAARHEID! Sommige lampen zijn niet dimbaar, persoonlijk heb ik hier ooit een aardige miskoop mee gedaan :( (deze)
 9. Bij Designlampen kopen: Neem de klassiekers, die doen het veelal goed. (bekende merken: Artemide,Foscarini, Vitra, Hay) Natuurlijk zijn deze wel vaak wat duurder.
 10. De levensduur van een lamp is niet zo interessant mits je punt ‘4’ in beschouwing neemt!
 11. Dus u wilt toch kopen bij een Webshop? Let dan op de standaard zaken die er toe doen bij een online aankoop: Kijk naar reviews / ratings. Of je de webshop kunt vertrouwen en naar eerdere ervaringen. Wij raden aan sites als Alibaba / Marktplaats & Amazon te vermijden. Tweedehands lampen is natuurlijk ook niet echt een veilige aankoop.
 12. Als je zoekt naar een lamp kijk dan goed waar je hem wilt hebben, termen als ‘plafondlamp / staande lamp’ maken de zoektocht direct makkelijker. Als je op zoekt bent naar niet de hele lamp maar wat erin zit, zoek dan op ‘led lampen kopen’. Dan komt u vanzelf bij de goede sites terecht!

Succes bij het aankopen van die nieuwe lamp!

U kunt ook hier kijken als u meer op zoek bent naar adviezen over welke winkel u wilt hebben voor het kopen van een lamp: De verschillende online lampenwinkels & reviews. Maarja, als u de tips goed heeft doorgelezen, zou u natuurlijk offline uw lamp kopen =)

Kijk ook hier: Verschillende soorten LED Licht kopen.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *